tirsdag 5. juni 2007

Kvalik med forviklinger

Norge spiller med kniven på strupen i VM-kvaliken i fotball. Drillo er kjent for å være en god taktiker. Hvem andre enn han har en egen strategi for å vinne en Europacup-kamp når du ligger under 3-0 til pause!? Her er et kampreferat med en taktikk han kanskje ikke har tenkt over?

Profesjonell fotball handler om å vinne og i landskamper er det mye som står på spill. Tap vanærer som oftest nasjonen, men det finnes unntak. I Shell Carribean Cup i 1994 ble det spilt en gruppefinalekamp mellom Barbados og Grenada. Barbados måtte vinne med to mål for å nå finalerunden. Reglene for turneringen sa imidlertid at hvis det var uavgjort ved full tid ville kampen avgjøres på suddent death - første målet vinner - og laget som vant sudden death ville bli tilkjent en tomålsseier.

Barbados ledet kampen 2-0 til 83 minutter hadde gått da Grenada reduserte til 2-1. Barbados endret da taktikk og utlignet til 2-2 ved å skåre i eget mål! De mente det var lettere å skåre ett mål i sudden death og dermed vinne med to mål på den måten enn å skåre nok et mål i ordinær tid. Denne vendingen i kampen førte til at Grenada forsøkte å skåre selvmål for å unngå ekstraomganger og selv gå videre til finalerunden. Det endte med at Barbados forsvarte begge målene og at Grenada prøvde å skåre i begge endene av banen! Kampen endte 2-2 og Barbados gikk til slutt seirende ut av kampen etter mål i det 4. minutt i første ekstraomgang.

Skulle Norge ryke på grunn av keeertabber og taktiske blundere foreslår jeg en studietur til Barbados!